Produksjon

Vaskepott spilles på utvalgte skoler nå!
Klikk her for spilleplan

Velkommen til små og store; denne forestillingen passer for barn og voksne fra 4 år. 

Billetter selges i døren; kr. 100,- pr pers.

VELKOMMEN!

Danseteater for barn med utgangspunkt i Brødrene Grimms eventyr ”Askepott”.

I

 

I forestillingen blir historien om Vaskepott gjenfortalt gjennom øynene til de to stygge stesøstrene Gretten og Grine (spilt med stor overdrivelse og innlevelse av ”De Damene”).

dedamene_15_001    

Vi får høre hva stesøstrene synes om en som ønsker seg en kvist (!) i stedet for juveler og fine klær av sin nye far!

 

De forteller om en gææærn stesøster som tilbringer fritiden sin oppe i et tre – i samtale med fugler – i stedet for å være fornuftig og prøve å skaffe seg en rik mann!

 

Til slutt får vi ta del i deres forargelse over en prins som på ballet velger en mystisk, for ikke å si anonym og ikke-adelig kvinne, kledt i en kjole av gress og blomster fremfor dem selv. De er jo vitterlig og påviselig kledt i moteriktige gullkjoler med dyre og glitrende juveler…

 

Forøvrig ender eventyret slik som alle eventyr skal: De onde får sin berettigede straff og de snille får sin belønning – i dette tilfellet den grønne Prinsen og hele det økologiske kongeriket!

II

 

Formen på forestilling låner mye fra den engelske pantomimetradisjonen. Denne tradisjonen har ingenting med det vi på norsk kaller pantomime, men er en publikumshenvendt og gjøglende teatertradisjon som har sine aner i den europeiske Commedia dell’ Arte.

 

I forestillingen følges den originale historien til brødene Grimm. Her finnes det ikke noen gode feer som ordner opp, men det er naturen, dyrene og sjelen til Askepotts mor som hamler opp med de onde og materialistiske stesøstrene.

 dedamene_15_003

Temaet er materialisme versus natur. For å forsterke dette er Prinsen i denne versjonen ikke bare vakker og rik, men også en som ønsker å forvandle sitt rike til et land med grønne verdier og økologisk basert drift. Det er på bakgrunn av dette han til slutt velger Vaskepott som sin brud. 

Formmessig er forestillingen en krysning mellom det unike danseuttrykket til ”De Damene” og det teatrale uttrykket til teaterskaperen Kenneth Dean.

 Forestillingen er en lek med forholdet mellom publikum og scene og forholdet mellom arketyper i eventyr og virkeligheten.

dedamene_15_004 

Dean og Damene ønsker gjennom forestillingen å gi publikum et bredere perspektiv på kjente arketyper i eventyr som de fleste kjenner. Kanskje kan de med humor, alvor og nær kommunikasjon med publikum være med på å gi barn og unge et rikere grunnlag for å ta valg basert på reflekterte verdier.

 

kroll_flyger

Krøll med Alfa. Foto: ALFR

 

Krøll med alfa

Alfa er en helt vanlig jente som møter Krøll på nettet. Sammen leker de seg i mange og ulike roller. De møter rare, morsomme og spennende mennesker, og de reiser jorden rundt på et klikk. Alfa og Krøll boltrer seg i en verden der bare fantasien stopper de sprø opplevelsene. .. Spørsmålet er bare, – hvem er egentlig Krøll og hvem er Alfa?

toglinje_021200

Farlig å bøye seg ut. Foto: Odd Steinar Tøllefsen

Farlig å bøye seg ut
er en morsom, leken og til tider alvorlig danseforestilling der ensom-og tosomhet utforskes. Handlingen utspiller seg på et tog. Mennesker forbereder seg på å reise, og i den trange kupéen blir man tvunget til å forholde seg til hverandre. Hvordan kan vi være sammen, hva tåler vi og når kan vi være mer sammen enn alene! Tør vi slippe taket i oss selv, strekke oss lenger enn vi tror- er det farlig å bøye seg ut?

gamle_damer_01

Hentet fra det blå. Foto: ALFRED

Hentet  fra det blå
en fargerik og humoristisk forestilling der ulike danseformer blir presentert. Publikum møter to gamle damer som drømmer seg tilbake til det livet de engang levde der  de møtte mange spennende mennesker. Kanskje var det et liv i sus og dus- kanskje er det hele bare en drøm om et rikt liv som aldri ble levd?

Kommentarer er stengt.